Vår helg

Hej

I Torsdags var Acke hos vetrinären och allt var bra med honom . Vi bestämde att han skulle göra en årlig kontroll av sina kisseproblem och då kunde vi ju ta det i samband med vaccinationen . Jag var helt säker på att sist de  vaccinerades var i Maj 2011 så vi fick göra en succesiv ändring så vi bara behövde gå till vetrinären en gång . När jag kollade papperna i går så visade det sig att mitt minne inte är så där helt 100. 9 mars 2011 vaccinerades de sist Så då kunde ju Acke fått sin när vi ändå var där Ja ja Bara att beställa vaccinations tid i morron

Jag har en liten fråga till er som lägger ut filmer på WordPress Berätta hur man gör så lovar jag att visa en del filmer Jag klurar inte ut hur man gör.

Vill ni se lite bilder från dagens promenix? Håll då till godo Massor av bilder blev det så det får bli ett bildspel Kommer här nere. Kram Pia

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i lite av varje. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Vår helg

 1. Emelie skriver:

  Skönt att allt var bra med killen…eller gubben numera kanske? 😉

 2. Skönt att allt var bra! Vaccinerar du varje år? Jag gör det bara vart fjärde. Visste inte att man kunde lägga in film i bloggen 🙂
  Ni verkar ha haft en trevlig promenad!

  • dalmatinerna skriver:

   Jo an kan lägga in film Kerstin har gjort det Får se om jag fixar det. Det är väl det vaccinet mot kennelhosta man tar vart år Det andra är mer sällan

 3. Vilka härliga bilder – gillade speciellt den på den flygande Wilma 😀
  Det är ju lätt hänt att glömma när man senast vaccinerade – jag ska ta hela banditbandet på vaccinering den 13:e… 3 katter och två hundar!

 4. prickigahunden skriver:

  Härliga bilder =)

  Jag vaccinerar minimalt men så ställer vi ju inte ut heller eller träffar överdrivet många hundar.

  Jag lägger upp filmerna på youtube och sen klistrar jag in länken (”bädda in”) i inlägget efter att ha gått över till fliken ”html”. Det lät krångligt….. men är det bara första gången.
  Man kan förstås även betala och lägga in filmer direkt men det är jag för snål för =)

  • dalmatinerna skriver:

   tack då får jag testa Youtube då för jag är oxå lite snål 😉 Vi träffar ju i och för sig inte heller överdrivet många hundar Men ställer ut i bland och så brukar vi ju vara på dalmatinerlägret . Det är väl mest kennelhostan de får mot varje år och det andra man vaccinerar mot är inte så ofta .

 5. Ingrid skriver:

  Nog finns det många fina prickar här hos dig!
  Dina hundar är så jättefina. Det där med kissproblem är det något speciellt för prickarna? Jjag hade en arbetskamrat som hade två dalmatiner och hon fick till slut ta bort hanhunden pg a hans stora problem med just det urinsten (tror jag att det var).

  Kram Ingrid

  • dalmatinerna skriver:

   Jag vet inte om det är ett speciellt dalmatinerproblem. Men om de får urinsten så får de oftast en speciell sort som kallas urat Dalmatiner har en speciell njurfunktion Svårt att förklara här i korta ord. Acke har ingen sten men han har grus och kristaller och om det inte behandlas kan det bli sten av det . Han har även en annan sorts sten som heter kalciumoxalat. Men så länge han får sin medicin och veterinär foder så hålls det förhoppningsvis i schack Man får ha lite koll.

 6. Monica skriver:

  Vi vaccinerar inte heller så ofta vart 4:e år vi med fast jag ställer ut.
  Fina snöfria bilder ni har på era vackraste, men just nu tycker jag minst illa om snön för jag vet att den snart är borta. Sedan är det ganska härligt att trava fram på snö med en varm vårsol på sig och rena hundar……
  Sedan gillar jag sådan där trollskog med en massa mossa!

 7. Åse skriver:

  Skönt att allt var ok med Acke, ska klura lite på WP och film utläggande vi får slå våra ”kloka” huvud ihop så kanske det löser sig !

 8. Strega skriver:

  Skönt att allt var bra med Acke!
  Och det där med vaccinationer – tycker att det är hopplöst att hålla reda på både vems tur det är och när…

 9. prikkeprinsessa skriver:

  Jeg tar bare å legger filmen opp på you tube,og så limer jeg adressefeltet direkte inn i bloggen(Kanskje den må stå på html) Funker hos meg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s